31.07. Astanast Petropavlovskisse

Meil polnud aimugi, mis teeolud meid Astanast välja sõites ees ootavad. Olime valmis halvimaks ning et vähegi normaalsel ajal Petropavlovskisse jõuda, asusime teele varahommikuses jaheduses.

Vahepeal tekkis tunne, et saame tänast päeva peoks ja pillerkaariks pidada :), aga nii ilus see sõidupäev siiski polnud.  Sõita oli ~530 km, sellest esimesed 200 km oli mööda tasulist kiirteed, teine 200 km tasuta väga heal asfaldil, aga viimane ots läks täitsa käest ära…

100 km teelõik teeehitust, ümbersõidud suunatud põllu peale, kus tee sarnanes Buhtarma ekstreemse külavaheteega. Lisaks 32 kraadi palavust :).

No pole hullu, oleme selle ajaga juba taoliste teeoludega harjunud, täna lihtsalt andis lühikeseks jäänud öö tunda.  Petropavlovskisse jõudsime kella 15 paiku,  mis andis võimaluse ennast korralikult välja puhata, magasime 3-4 tundi, kerge õhtusöök ja olemine taas ok 🙂

Petropavlovsk on 300 tuh elanikuga piiriäärne linn. Vene piirini on 60 km. Kahjuks ei jäänud mingeid eredaid muljeid siit läbi sõites. See on kardinaalselt erinev eelnevalt läbitud väiksematele linnadele Kasahstanis (Ust-Kamenogorsk, Pavlodar), mis üllatasid oma puhtuse ja kena haljastusega.

Homsest olema taas Venemaal ja suund on otse kodu poole, kuskil enam pikemalt ei peatu. Homne ööbimine on broneeritud Tseljabinskisse.

 

 

 

Teekonnalogid

Total distance: 504.53 km

Total distance: 7849.97 km

Teedu ja Inge reisid background image