14.09. Viin

Tänast päeva alustasime shoppinguga. Meie nimekirjas olid väga erinevad asjad, alustades püksirihmast ja lõpetades voltmeetriga (et aku laadimist kontrollida). Jälle oli Google maps suureks abiks, mis aitas vajalikud poed meie “kodu” lähedalt leida. Päriselt selgus, et poode oli veel palju rohkem ja saime 600 meetrise jalutuskäguga kõik vajalikud asjad ostetud.

Meie tänav. Our street.
Meie tänav. Our street.

Järgmisena kontrollisin tsikli akut. Igatahes hetkel oli aku laetud ja ka laadimispinge oli normi piires. Tundub, et midagi juhtub, kui mootor kuumaks läheb, aga mis täpselt, see on veel mõistatuseks. Patrik leidis ka töökoja Aprilia maaletooja juures, kus peaksid olema kõige paremad spetsilistid. See asub Viini ja Neumarkti vahel. Helistasin sinna, kuid vajalik inimene pidi olema kohal homme. Ehk saame aja kokku leppida, et spetsialistidel probleem lahendada lasta.

Edasi läksime kohtuma Maxine’ga. Maxin on kaunis daam Jamaicalt, kes töötab Viinis ÜROs. Temaga kohtumise lugu oli väga omapärane. See toimus meie sügisesel reisil Peterburgi, eelmisel aastal. Kohtusime Marinski teatris, kus Maxine kogemata meie kohal istus. Teatris küll lobisesime veidi, aga kontakte ei vahetanud. Järgmisel päeval Issaki katedraali juures tuli meie käes üks naine teed küsima. Algul ei tundnud me üksteist ära, aga seejärel oli üllatus suur. Seekord juba vahetasime kontaktid ja nüüd oligi sobiv võimalus taaskohtumiseks.

UN hoone makett. Model of UN building.
UN hoone makett. Model of UN building.

Hoone päriselt. Building in real life.
Hoone päriselt. Building in real life.

Trammi ja metrooga jõudsime lihtsasti Vienna International Centre juurde. Läbisime edukalt turvakontrolli ja kutsusime Maxine meile vastu. Ta nägi väga kena välja. Mitte kõik ei käi tööl nii kaunite riietega. Sõime koos lõunat VIC sööklas. Meiega ühines ka John, kes on Maxine’i kolleeg. Tal on plaanis järgmisel suvel Peterburgi minna ja me veensime teda ka Tallinnat külastama.

Selles saalis oli instungi vaheag. In this hall participants were on lunch break
Selles saalis oli instungi vaheag. In this hall participants were on lunch break

Fooling around 1
Fooling around 1

Peale lõunat külastasime konverentsisaale. Nii Maxine kui John tegelevad istungite korraldamisega. See on päris keeruline ülesanne, sest osalejaid on palju erinevates riikidest ja kultuuridest. Töö toimub kuues keeles: inglise, prantsuse, vene, araabia, hiina ja hispaania. Kogu aeg toimub sünkroontõlge. Eriti põnev on lugu siis, kui tuleb tõlkida näiteks hiina keelest vene keelde. Sellega tegelevad korraga kaks tõlki ja tõlge toimub läbi kolmanda (näiteks inglise keele). Kuidas see praktikas nii toimub, et jutu sisu samaks jääb, see tundub päris uskumatuna.

Fooling around 2
Fooling around 2

Meie lahked võõrustajad.  Our dear hosts.
Meie lahked võõrustajad. Our dear hosts.

Jätsime oma lahkete võõrustajatega hüvasti ja suundusime Doonau jõe äärde jalutuskäigule. Endiselt on ilm väga palav ja jõe ääres oli näha päevitavaid inimesi.

Sild üle Doonau kanali. Bridge on Donau channel.
Sild üle Doonau kanali. Bridge on Donau channel.

Kohe kui see postitus valmis saab asume teele Neumarkt’i poole. Homme hommikul on plaan minna mägedesse. Ilmateate kohaselt on see veel viimane ilus ilm, edasi läheb pilviseks ja jahedamaks.

Teedu ja Inge reisid background image