19.09. Üks rahulik päev

Täna oli meil üks rahulik päev. Hommikul ei kiirustanud me kuskile. Sõime mõnusalt hommikust, kirjutasime blogi ja sorteerisime pilte. Edasi suundusime Amstettenisse. Meie plaanis oli erinevate kaubanduslike ettevõtete külastamine.

See on tegevus, millest me oma blogis varem kirjutanud ei ole ja seda head tava ei ole põhjust ka seekord muuta. Juhuslikult kohtasime aga kaubanduskeskuses ühte tuttavat inimest – meie reisikaaslase Patriku isa. Tundus, et hakkame siin juba tasapisi juuri alla ajama :).

Õhtuks aga oli meil veel üks huvitav plaan. Nimelt olid Inge ja Katrin lubanud meie lahketele võõrustajatele, et täna valmistame meie õhtusöögi. Selles oli ka minul oma roll. Nimelt oli põhiroaks planeeritud kala. See on üldiselt üsna lollikindel retsept, milleks vaja vaid värsket kala (tavaliselt lõhe või forell, aga sobib ka väga hästi haug), sinihallitusjuustu ja vahukoort. Austrias aga asi nii lihtne ei ole. Nimelt ei ole siin värske kala sugugi nii levinud toiduaineks kui Eestis.

Toidukaupade ostmine oli plaanis teha Amstetteni serval asuvast supermarketis. Kell hakkas juba 18 saama ja tekkis hirm, et äkki pannakse pood juba kinni. (Austrias, nagu ka Saksamaal on supermarketite lahtiolekuaegu piiratud, et kaitsta väikekaupmehi). Õnneks selgus, et meie pood on lahti siiski kell 20ni. Seega asusime rahulikult vajalikke toiduaineid otsima, mis aga ei olnud sugugi nii lihtne. Värsket kala me ei saanud, selle asendasime külmutatud kalaga. Aega võttis ka selguse saamine selles, et asi, mida me vahukooreks pidasime, seda ka tõepoolest on. Siin oli abiks Google tõlkeäpp.

Laadisime ostukorvi veel veini ja muud vajalikku ja suundusime Patriku vanemate juurde. Olin oma kalaroa pärast veidi mures, sest internetiallikad väitsid, et külmutatud kala tuleb enne valmistamist kindlasti aeglaselt üles sulatada. Selleks aga meil enam aega ei olnud. Kala läks otse ahju, Inge ja Katrin tegelesid teiste hõrgutistega ja lisaks oli aega veel ka veini nautida ja juttu vesta.

Toit valmib. Food is cooking
Toit valmib. Food is cooking

Vaade ahju. A view to oven
Vaade ahju. A view to oven

Toit tuli õnneks täiesti tipp-topp välja. Tuleb välja, et minu kalaretsept on tõeliselt lollikindel. See toimis ka külmutatud kalaga, mida ei olnud enne üles sulatatud. Õhtu lõpetas Patriku isa valmistatud kook. Oma nooruses õppis ta kondiitriametit ja nüüd pensionipõlves on maitsvate kookide ja tortide valmistamine tema hobiks. See õhtusöök oli meie tänu lahketele võõrustajatele, andsime üle ka eelmisel päeval Mariazellist ostetud piparkoogisüdamed, mis kandsid teksti “Danke” 🙂

Danke
Danke

Teedu ja Inge reisid background image