18.07. Euroopast Aasiasse

Tänasel päeval toimus meie reisis suur muutus. Jõudsime Euroopast Aasiasse. Hetkel oleme juba pikutamas Tjumeni äärelinna hotellis Berjozka, kõhud on täis ja varsti ongi aeg magama minna.

Meie kodu - hotell Berjozka. Our home - hotel Berjozka
Meie kodu – hotell Berjozka. Our home – hotel Berjozka

Enne siiski veel mõned meenutused tänasest päevast. Täna olid selle reisi esimesed kokkupuuted politseiga. Meid peatati kahel korral, esimene politseinik vist tõesti oli huvitatud dokumentide kontrollimisest, teine aga tahtis vist lihtsalt veidi juttu ajada ja uurida, kes me olema ja kust me tuleme. Igatahes olid mõlemad korravalvurid sõbralikud ja korrektsed. Kontrollisid dokumente, kinnitasid, et kõik on korras ja soovisid head reisi.

Muus osas möödus tänane päev ilma oluliste vahejuhtumiteta. Teed olid Venemaa kohta väga head, liiklus mõistlik. Ainult ilm oli külmavõitu, temperatuur kõikus 14 kuni 17 kraadini. Kõik inimesed, kellega me teel suhtlesime ütlesid, et õiget suve siinkandis sellel aastal veel olnud ei olegi.

Euroopa-Aasia piiri ületamine läks märkamatult. Kuskil pidavat olema ka sellekohane märk, aga meil jäi see igatahes nägemata. Läbisime ka Urali mäed. Need näevad, vähemalt selles piirkonnas, välja pigem nagu künkad. Veidi siiski kõrgemad kui Lõuna-Eesti kuppelmaastik, kuid mitte midagi erilist.

Lõpetuseks veel mõned mõttemõlgutused hindadest. Meiesugustele overlanderitele on need väga meeldivad. Hotelli eest maksime eile 1000 rubla ja täna 1200 rubla, mis on vastavalt 16 ja 20 Euri. See hind ei sisalda küll hommikusööki, aga muus osas täiesti mugavat öömaja. Bensiin maksab ca 36 rubla liiter s.o. alla 60 eurosendi.

Tjumeni linna me siia tulles suurt ei näinud, seega juhul kui homme peaksime midagi huvitavat nägema, raporteerime sellest homses postituses.

Homne teekond viib meid Omskisse.

Tänane teekond…

Total distance: 719.59 km

… ja kogu juba läbitud tee

Total distance: 3077.89 km

Teedu ja Inge reisid background image