2-3.08. Üle Uuralite, läbi Bashkiiria, Tatari ja Tsuvashi kodule lähemale.

Kaks viimast sõidupäeva on mulle väga meeltmööda olnud. Nimelt on teed võrreldes Kasahstani teedega head ja väga head ning temperatuur on langenud meile sobivale tasemele. Nii kui Uuralitest üle saime, on kraadiklaas kaks päeva stabiilselt näidanud 23-25 kraadi, väga mõnus sõiduilm. Ja Venemaa teed on tõsiselt head. Muidugi on ka siin ulatuslikud teetööd käimas, aga rattaga oleme suurematest järjekordadest mööda nihverdanud. Lihtsalt need kaks viimast päeva on meil ikka kindel asfalt all olnud. Peale Gruusias juhtunud väikest kukkumist olen ma auklike teede osas pisut nõrganärviliseks muutunud :). Seetõttu naudingi siinkandi Venemaa häid laiu magistraale.

Üle mägede. Over the mountains
Üle mägede. Over the mountains

Ees ootab Euroopa. Europe ahead
Ees ootab Euroopa. Europe ahead

Kõik vajalik samagoni tegemiseks. Everything you need to make samagon
Kõik vajalik samagoni tegemiseks. Everything you need to make samagon

Pühapäeva öö veetsime Baškiirias Neftekamskis. Esialgu oli plaan peatuda Ufas, aga selgus, et meie sugulase Georgi armsa naise Zhanna ema elab Neftekamskis, mis on Ufast ca 240. Võtsime Zhanna ettepaneku veeta öö tema ema juures suurima heameelega vastu. Väga tore kohtumine oli. Hea oli vahelduseks süüa kodust toitu. Saime palju teada baskiilastei ja tatarlaste kohta, nende kommetest, keelest jmt teemadest, millest alati ei pruugi ka wikipedias juttu olla.

Bashkiiria naftapumbed. Oil wells in Bashkiria
Bashkiiria naftapumbed. Oil wells in Bashkiria

Neftekamsk on elanike arvu poolest Tartuga sarnane. Nagu linna nimigi ütleb, on siin tegemist naftaga, igale poole on naftapumbad üles pandud. Linn ise on suhteliselt uus, asutati ca 1957 aastal, kui siinkandis naftat leiti.

Koos meie armsa võõrustajage. With our dear host
Koos meie armsa võõrustajage. With our dear host

Esmaspäev viis meid läbi Tatarimaa Tsuvashi pealinna Tšebokšarõsse. Teet oli ööbimise broneerinud ühte maanteeäärsesse motelli. Ma ise olen siiani väga kahtlev olnud selliste ööbimiskohtade suhtes, aga tundub, et pean oma arvamust muutma. Meile anti kahetoaline number, väga uhke ja luksusliku sisustusega. Väga tore administraator oli, väga maitsvat õhtusööki pakuti, kõik on väga hästi siin :). Tellisime shampuse, et kodust kaugel eemal olles tähistada meie noorema poja Siimu 16-aasta sünnipäeva :)).

Teeäärne moshee Tatarimaal. Roadside mosque in Tatarstan
Teeäärne moshee Tatarimaal. Roadside mosque in Tatarstan

Tatarstan
Tatarstan

Teeduga just naersime, et oleme vist Venemaaga juba nii harjunud, et kõik tundub siin väga hea olevat :). Tegelikult ongi meil siiani kõik väga hästi laabunud ja inimesed on igal pool väga südamlikud ja külalislahked olnud. Loodan, et ka kaks järgnevat ja ühtalasi viimast sõidupäeva ei riku praegust muljet.

Teekonnalogid:

Total distance: 649.06 km

Total distance: 676.66 km

Total distance: 9706.91 km

Leave a Reply

Teedu ja Inge reisid background image