29.07. Jelets – Smolensk

Defualt 1
Defualt 2
Defualt 3
Defualt 4
Defualt 5
Järgnevalt mõned pildikesed järjekordsest sõidupäevast.
Alustasime Jeletsist teekonda Smolenski poole. Teekond jätkus mööda Moskva – Rostovi maanteed. Teede ääres müüakse igasuguseid asju ja tundub, et erinevad piirkonnad on spetsialiseerunud erinevatele kaubaartikliketele. Loomulikul on igalpool saada kohalikke aia- ja metsaande, aga see ei ole veel kõik. Näiteks ühes Gruusia külas pakuti teeääres erinevaid võrkkiikesid, lastekiikesid ja muid punutisi. Järgmises piirkonnas müüdi teeääres mingeid pirukaid jne. Nüüd jõudsime piirkonda, kus müüdi Tuula präänikuid. Nüüd on meil üks selline kohvris 🙂
Edasi sõites jõudsime päriselt Tuula linna. Seal me präänikuid ei näinud. Küll aga olid mõned ummikud. Ummikud ei olnud nii hullud kui tulles. Ilmselt oli põhjus selles, et tulles tuli kõva vihmasagar ja tänavatel voolasid päris korralikud jõed. Nüüd oli aga kõik OK. Linn ise millegi erilisega silma ei torganud.
Seda ei saa öelda aga järgmise linna – Kaluuga kohta. Oka jõe poolt vaadates avanesid ilusad vaated linnale. Kuna me linna sisse ei sõitnud, siis jäigi linn sellisena meie mälestustesse.
Oma teekonnal oleme näinud erinevaid kohanimesid. Meelde on neis jäänud kaks vastandit. Üks neist on alloleval pildil. See nimi küll vist selle asula imagot ei paranda. See küla oligi üsna mahajäetud, paljud majad olid lagunenud ja tühjad. Kas selle põhjuseks on nimi, seda ma küll ei oska öelda.
Mõned päevad tagasi läbisime asula nimega Vesjolaja zizn. See nimi kõlas palju paremini. Tekkis igatahes soov järele uurida, mis seal toimub. Kinnisvaraarendajad on seda ju kogu aeg teadnud, et hea nimi on oluline.
Lõpetuseks mõni sõna teeäärsetest söögikohtadest. Alguses tundusid need väga kahtlased, aga reisi jooksul on see kahtlus hajunud. Ilmselt on söögikohti erinevaid, aga need, kus meie oleme peatunud on olnud sõbraliku teeninduse ja maitsva toiduga. Ka ei ole kuskilt saanud ka seedehäireid. Kogu Venemaal on väga populaarne Kaukaasia köök (Gruusiast rääkimata). Põhjus võib olla ka selles, et paljusid söögikohti peavad Kaukaasia välja nägemisega (ja ilmselt ka juurtega) inimesed. Šašlõkki reklaamitakse igal pool. Kuna meil oli vähe aega, siis piirdusime täna borši ja pelmeenidega.
Päeva lõpetasime juba tuttavas hotellis Feniks, mis asub Smolenski külje all.
View Jelets – Smolensk by teetp on Breadcrumbs Powered by Breadcrumbs: manage, edit and share GPS tracks for free.
Teedu ja Inge reisid background image